Secretele unei căsnicii de lungă durată

Post Title

Relaţie de succes

Au fost scrise o mie sau mai multe articole despre cum să ai o relaţie sau căsătorie de succes pe termen lung, dar nici una care pare să surprindă unele dintre ingredientele de bază pe care le-am găsit scrise de dr.psiholog John M. Grohol, cercetător, CEO şi fondatorul platformei PsychCentral în acest articol

1. Compromisul.

Relaţiile insemnă nu numai a primi ci şi a dărui. Dacă descoperiţi că nu primiţi la fel de mult cât dăruiţi sau nu dăruiţi indeajuns atunci sunteţi într-o relaţie inegală în care unul dă mai puţin decât primeşte.Un cuplu de succes se gandeste constant la multumirea partenerului.

2. Comunicarea.

Relaţiile trăiesc sau mor din lipsa comunicării.In multe cupluri nu se ia in considerare cum anumite decizii pot afecta partenerul sau chiar se ascund anumite lucruri pentru a nu provoca certuri. Astfel apare problema lipsei de incredere.In cuplurile de succes partenerii sunt precum coechipierii. Ei pun relatia sau familia pe primul loc, chiar daca acest lucru poate insemna sacrificarea anumitor lucruri savurate individual.

3. Conflictele.

Când doi oameni se mută împreună, tind să descopere cam acelaşi lucru - că sunt doi oameni diferiţi şi că traiul împreună este mai greu decât le-a spus vreodată.Conflictele sunt inevitabile într-o relaţie, dar putem învăţa să le depăşim.

4. Nu-ţi ascunde nevoile.

Uneori, când intrăm într-o relaţie pe termen lung, ne punem pe locul doi, în spatele nevoilor şi dorinţelor celeilalte persoane. Putea renunţa la lucru pentru a avea un copil sau suntem de acord să ne mutăm într-un alt oraş pentru a ajuta în carieră.Este bine, dar trebuie să fii mai realist mai întâi cu tine însuţi dacă aceste lucruri chiar contează pentru tine.

5. Nu subestima importanţa încrederii şi a onestităţii.

Aproape toată lumea preţuieşte încrederea şi onestitatea de la partenerul lor mai presus de toate. De ce? Pentru că partenerul dumneavoastră este singura persoană pe care doriţi să vă puteţi baza pe termen lung, fără nici o îndoială sau dubiu.